Blogit

Kaikki joululahjat Kalajoelta

Kalajoen Yrittäjät ry:n hallitus

Joulun odotus on alkanut ja niin pienet kuin vähän isommatkin laskevat jo päiviä jouluaattoon. Harmillisesti tänä vuonna emme voineet aloittaa joulunodotusta yhdessä perinteisen Kalajoen joulunavauksen merkeissä. Viime joulun alla alulle laitettu kampanja #ostajoulukalajoelta saa tänä vuonna jatkoa. Haluamme muistuttaa tällä tempauksella Kalajoen upeista kaupoista, erikoisliikkeistä ja palveluista. Jouluostoksia tehdessä on hyvä miettiä omia kulutustottumuksia.

Yhdessä olemme enemmän.

Kalajoen Yrittäjät ry:n hallitus

Elämme haasteellisia aikoja. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyt toimenpiteet, ovat nyt osa jokaisen suomalaisen arkea. Kalajoen Yrittäjien tapahtumat peruutetaan 31.05.2020 saakka ja ne järjestetään kun epidemia laantuu. Kalajoella on satoja pienyrittäjiä, joihin koronapandemian seuraukset iskevät todella rankasti. Me Kalajoen Yrittäjät ry:ssä kannamme vakavaa huolta, kuinka pienyrittäjät tulevat selviämään tästä tilanteesta.Konkreettisin ongelma on se, että yrityksiltä loppuu rahat kun asiakkaita ei käy. Tämä voi johtaa yritystoiminnan loppumiseen, sekä palveluidemme vähenemiseen.

Kalajoen keskustojen kehittämishankkeen kuulumisia

Fanni Pöntiö

Kalajoen yrittäjät ry:n hallinnoima Kalajoen keskustojen kehittämishanke on nyt loppusuoralla. Aloitin työskentelyn hankkeessa huhtikuussa 2019. Nyt onkin hyvä aika katsoa taaksepäin ja tutkia ollaanko onnistuttu hankkeen tavoitteissa. Hankkeen pääteemana on ollut luoda uudenlaista yhteistyötä ja tapahtumia Kalajoen keskustoissa. Olen ollut mukana järjestämässä 24 tapahtumaa ja tilaisuutta eripuolella Kalajokea. Lisäksi Vente-län Talolla aloitettiin aktiivinen tori toiminta ja torilauantaita kertyi viime kesälle kaiken kaikkiaan 14 kappaletta. Tapahtumakävijöitä näissä kaikissa toiminnossa arviolta 10 000 henkeä! Tapahtu-mat on pyritty järjestämään yhteistyössä eri yritysten tai yhdistysten kanssa, jotta tapahtumat jat-kuisivat hankkeen päättymisen jälkeenkin.

#OSTAJOULUKALAJOELTA

Fanni Pöntiö

#ostajoulukalajoelta Joulu on täällä! Siitä kertoo viime viikonloppuna järjestetyt Kalajoen ja Himangan joulunavaukset. Vaikka sää oli synkkä molemmissa tapahtumissa, tunnelma oli lämmin! Kiitos kaikille joulunavauksissa mukana olleille! Lämpimästi tervetuloa Raution joulunavaukseen itsenäisyyspäivästä seuraavana lauantaina Raution Nuorisoseuralle. Marras- ja joulukuussa järjestetään useita joulumyyjäisiä eri puolella Kalajokea. Nämä ovat loistavia tilaisuuksia paikallisille yrityksille, järjestöille sekä käsityöläisille tuoda esille omaa osaamistaan.

Kalajoen keskustojen kehittämishankkeen kuulumisiä 9/2019

Fanni Pöntiö

Syksyiset terveiset täältä Kalajoen keskustojen kehittämishankkeesta! Takana on tapahtumarikas kevät ja kesä. On ollut äärettömän hienoa päästä tekemään yhteistyötä niin monen eri tekijän kanssa! Täytyy sanoa, että kyllä Kalajoella asuu hienoa porukkaa, oli sitten kyse kaupunkimme itä-, länsi- tai pohjoissiivestä! Kesän tapahtumat keräsivät väkeä! Heinäkuun alussa sain olla mukana tekemässä Rautio-viikkoa. Keräsimme myös yhdessä ideoita tulevaa monitoimitaloa koskien. Kalajoen keskustassa järjestettiin uutena tapahtumana Kalajoen shoppailupäivä. Kalajoen kaupat ja palvelut -Facebook sivuilla arvottiin lahjakortteja yli 800 €:n edestä. Raumankoski Virtaa -tapahtuma järjestettiin Himangalla elokuussa. Tapahtuman suosio loksautti jopa minunkin leukani auki! Hilman Lähiruokatori keräsi paljon kävijöitä ja oli erittäin onnistunut tapahtuma, mikä varmasti saa jatkoa. Iso kiitos kaikista edellä mainituista tapahtumista mukaan lähteneille yrityksille, yhdistyksille, muille toimijoille ja tietysti kaikille kävijöille! On ollut ilo olla mukana tekemässä hienoja tapahtumia! Mutta äläpä hättäile, ei ne tapahtumat vielä siihen lopu. Täällä on projektikoordinaattorilla työn alla vielä kuusi erilaista tapahtumaa syksylle & alkutalvelle.

Yhteen pelaaminen tuottaa tulosta

Fanni Pöntiö, Kalajoen Yrittäjät Ry, Kalajoen keskustojen kehittämis -hanke

Huh huh, kyllä tätä tekstiä kelpaa kirjoitella tuoreena jääkiekon maailmanmestarina. Kultahumussa ei voi kuin ihailla kuinka upeasti pelattiin joukkueena yhteen ja kuinkas kävikään, se tuotti tulosta! Olen työskennellyt nyt Kalajoen keskustojen kehittämishankkeessa 2 kuukautta. Tehtäväni on luoda uudenlaista yhteistyötä sekä tapahtumia Kalajoen keskustoissa. Aikamoista pyöritystä on ollut, mutta on tässä pari maaliakin saatu aikaiseksi. Paljon mukavia kohtaamisia ja tutustumista paikallisiin tekijöihin. Iso kiitos Mari Palinille, joka on tehnyt vaikuttavaa työtä, johon oli helppo hypätä vaihtopenkiltä mukaan.

Jo vain virtaa Kalajoki!

Onnittelut meille! Kaupan ja kulttuurin yhdistäminen on onnistunut hyvin Kalajoella. Toukokuussa avatun Kauppakeskus Merran yläkertaan on nyt avattu kauan odotettu kulttuurikeskus. Kulttuurikeskuksessa on pääkirjasto, kahvila, näyttelytilaa, kulttuurisali, musiikkiopiston tilat, toimistotiloja, neuvotteluhuone ja pelihuone. Monipuolinen tarjonta saman katon alla. Täytyy kiittää Kalajoen kaupungin pitkäjänteistä työtä kulttuurikeskuksen eteen, sillä tällaisia kaupan ja kulttuurin yhdistäviä, näin onnistuneita, toteutuksia ei joka paikkakunnalla olekaan.

Kesä on nyt!

Mari Palin

Huh hellettä. Nyt meitä hellitään lämpimillä ja aurinkoisilla keleillä! Nautitaan nyt rannoista ja laajasta valikoimasta hyviä palveluita, kauppoja ja ravintoloita. Samalla voi vinkata muualla asuville ystäville tai sukulaisille, että nyt olisi loistava hetki vierailla Kalajoella.

Kalajoki tutkitusti paras alueellaan

Mari Palin

Vuoden 2018 elinkeinopoliittinen mittaristo on julkaistu Tampereella Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 23.5. Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjät arvioivat kuntansa elinkeinopolitiikkaa. Kokonaistyytyväisyyden lisäksi arvioidaan kouluarvosanoin seitsemää elinkeinopolitiikan osa-aluetta.

Jännittävä vuosi tiedossa

Mari Palin

Kalajoen keskustan kehittymisen näkökulmasta vuosi 2018 näyttää mielenkiintoiselta! Keskustassa on meneillään useita rakennusprojekteja: Moni vanha rakennus on purettu pois ja uutta rakennetaan koko ajan, niin kerrostaloja kuin päiväkotiakin. Ventelän rakennuksen kunnostaminen edistyy ja myös uusia suunnitelmia tehdään koko ajan. Kauppakeskus ja kulttuuritalo on noussut yllättävänkin nopeasti maamerkiksi 8-tien varteen.

Joulua kohti

Mari Palin

Yrittäjät järjestävät toistamiseen kaupungin joulunavauksen yhteistyössä kaupungin kanssa. Viime vuonna joulunavaus siirrettiin Plassin markkinapaikalta takaisin keskustaan ja ihmispaljoudesta päätellen, muutos oli hyvä. Joulunavaus järjestetään kello 18-20 ja sen ajan on perinteistä ohjelmaa.

Yhdessä olemme enemmän

Mari Palin

Kaksi viikkoa sitten järjestettiin Helsingissä Elävät kaupunkikeskustat ry:n vuosittainen konferenssi. Paikalla oli konferenssihistorian suurin osanottajamäärä yli 170 henkeä.

Tekemisen vuosi 2017

Mari Palin

Keskustan keshittämishankkeen tapahtumien suhteen on selkeä tilanne, koska viime vuoden tapahtumat antoivat hyvän pohjan, josta on loistava jatkaa tänä vuonna.

Uutisähkyssä vai uutispimennossa?

Mari Palin

”Olitko viime viikonloppuna siellä tapahtumassa?” ”Ai mitä, missä, en ollut kuullutkaan.” Tämä on usein keskustelu oman paikkakunnan tapahtumista ja menoista.

Joulun aika luo elinvoimaa

Mari Palin

Joskus kuulee sanottavan, että vuodessa on kaksi tapahtumaa: joulu ja juhannus. Jälleen on joulun aika. Päivät ja viikot kuluvat niin kiivasta tahtia, että moni varmasti odottaa joulua ja rauhoittumisen aikaa.

Pauhaa, pauhaa, tapahtuu

Mari Palin

Tämä on viides näkökulmakirjoitukseni ja näyttää siltä, että aiheet eivät lopu kesken, eivätkä tapahtumat ja uutiset Kalajoen alueelta.

Keskustassa kannattaa järjestää

Mari Palin

Istahdan aurinkoon nauttimaan juuri uunista tullutta pizzaa. Ulkona tuoksuu vastaleivottu patonki ja croissantit, päätän ostaa muutaman macaron-leivoksen kotiin.

Kalajoen kesässä tapahtuu

Mari Palin

Paljon tapahtuu taas Kalajoen kesässä. Keskustassa, Hiekkasärkillä ja sivukylillä. Kaikkea haluamaansa ei yleensä ehdi saman kesän aikana tehdäkään. Mitä sinä aiot kesällä tehdä?

Koko kylä kehittää

Mari Palin

Kevät tulee kovaa vauhtia ja auringonvalon lisääntyessä, kasvaa myös oma virkeys. Pihaa on mukava kuopsuttaa. Harmi vain, että lumen alta paljastuu krookuksien ohella myös muuta ei niin mukavaa.

Hyvällä yhteistyöllä eteenpäin

Mari Palin

Kalajoen yrittäjät Ry haki syksyllä Rieska Liederiltä rahoitusta Kalajoen keskustan kehittämishankkeeseen. Myöntävän päätöksen jälkeen alkoi työntekijän rekrytointi. Minä aloitin työt lokakuussa ja paljon on ehtinyt tapahtua neljässä kuukaudessa.

Donetti