Joulua kohti

Yrittäjät järjestävät toistamiseen kaupungin joulunavauksen yhteistyössä kaupungin kanssa. Viime vuonna joulunavaus siirrettiin Plassin markkinapaikalta takaisin keskustaan ja ihmispaljoudesta päätellen, muutos oli hyvä. Joulunavaus järjestetään kello 18-20 ja sen ajan on perinteistä ohjelmaa. Joulupukki ja tontut ovat paikalla, puuroa on varattu 700 hengelle, 4H järjestää joulukorttipajan, on laulua ja poniratsastusta.  Kaupungintalon aukiolle on helppo tulla jalkaisin tai pyörällä ja jatkaa siitä liikkeisiin.

Ilotulitus nähdään tänäkin vuonna! Musikaali-ilotulitus ammutaan Tuontitukulta ja se näkyy myös joulunavauspaikalle. Ulkotulin valaistu Kalajoentie ihastuttaa ja viime vuonna asennetut uudet talvivalot sytytetään joulunavauspäivänä. Muutakin uutta valaistusta on tulossa liikkeisiin ja kauppojen julkisivuihin.  

Toista vuotta käsikkäin menevät joulunavaus ja Black Friday -tapahtumat. Viime vuonna Black Friday osui sattumalta samalle päivälle kuin joulunavaus ja sehän toi päivään luontevasti kaupallisen puolen. Erikoisliikkeet palvelivat pidempään ja Halpa-Halli oli jopa iltayhteentoista saakka auki. Väkeä oli paljon liikkeellä ja ihmiset ostelivat jo joululahjoja. Black Friday on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista ja se on monille kaupoille yksi vuoden suurin ostospäivä. Tänäkin vuonna Black Fridayna voimme asioida erikoisliikkeissä iltaan saakka.

Tänä vuonna uusi juttu on keskustan liikkeiden joulukalenteri. Sitä päivitetään Facebookin puolella Kalajoen kaupat ja palvelut -sivulle. Joka päivälle on luvassa jotain kivaa ja joulukalenterissa nostetaan myös eri tapahtumia esille.

Kalajokisia hemmotellaan upeilla konserteilla, joista en malta olla nostamatta esille oman paikkakunnan muusikoiden järjestämää Kalajoen joulutervehdystä. Tässä erilaiset ja erinomaiset sovitukset ja sävellykset sekä hyväntekeväisyysteema nostavat konsertin aivan omalle tasolleen. Kiitos muusikoille sekä laulajille ja mennään runsain joukoin taas paikan päälle nauttimaan.

Joulun lähestyessä tulee ajankohtaiseksi läheisille lahjojen hankkiminen. Kalajoen yrittäjät haluavat helpottaa tässä asiassa. Jouluviikolla erikoisliikkeet palvelevat pidempään, arki-iltoina seitsemään saakka. Näin ehdimme paremmin joululahjaostoksille. 

Pari vuotta sitten otin tavoitteeksi ostaa suurimman osan joululahjoista omalta kylältä. Se onnistuikin aivan hyvin ja säästin paljon aikaa ja hermojani, kun tein täsmäiskuja paikallisiin liikkeisiin. Väenpaljoudessa tuskailu ja jonottaminen houkuttelevat joka vuosi yhä vähemmän. Ja samalla voin tukea paikallisia yrittäjiä. Löydätkö sinä mieluisat lahjat paikkakunnan yrityksistä? Mitä ei löydy? Mitä tulee ostettua naapurikaupungeista tai verkkokaupoista? Ihan vain mielenkiinnosta kyselen.

Lämpimästi tervetuloa joulunavaukseen ja keskustaan Black Friday -ostoksille sekä rauhallista talven ja joulun odotusta kaikille!

Mari Palin / Kalajoen yrittäjät ry

Mari Palin

Donetti