Tekemisen vuosi 2017

Keskustan keshittämishankkeen tapahtumien suhteen on selkeä tilanne, koska viime vuoden tapahtumat antoivat hyvän pohjan, josta on loistava jatkaa tänä vuonna.
Ystävänpäivänä toteutimme nallen etsintätempauksen, jossa keskustan liikkeisiin oli kätkettynä 20 pehmonallea. Löytäjä sai pitää nallen ja sai lisäksi vapaalipun Kalajoki-messuille. Tempaus sai paljon ihastunutta palautetta ja monet olivat lähteneet varta vasten etsimään sympaattisia pehmonalleja ja samalla tutustuivat yritysten tarjontaan.

Vapulle on suunniteltu tapahtumaa ja siitä lisää myöhemmin. Toukokuussa on myös jälleen Katiska-kauppatapahtuma. Viime vuonna mukana menossa oli vanha paloauto, jonka kyytiin pääsi keskustasta useasta paikasta. Katiskaan haetaan vielä kulttuurisisältöä ja ideoita otetaan vastaan!

Iso tapahtuma on Kalajoki-messut kesäkuussa 10.-11. päivä kesäkauden avajaisviikonloppuna. Perinteisesti 5. vuoden välein järjestettävät messut ovat Hiekkasärkillä Event Park Arenalla, joka luo hienot puitteet messuille. Luvassa on kattava tapahtuma yrittäjien ja kävijöiden kannalta! Koko kylän messut tuovat esiin Kalajoen yrityksiä ja yhdistyksiä. Yritykset voivat esitellä toimintaansa ja myydä tuotteitaan ja palveluitaan. Ohjelman suunnittelu on käynnistynyt ja messuilla esitellään monipuolisesti Kalajoen osaamista. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen avautuu tällä viikolla ja kannattaa heti varata mieluinen paikka.

Eurooppalainen ruokatori tulee tänäkin vuonna Kalajoen keskustaan! Paikka tulee liikekeskuksen rakentamistöiden aloittamisen takia muuttumaan ja tapahtuma on tänä vuonna tiivis 3 päivän setti. Kajari on samana viikonloppuna ja tapahtumat tukevat hienosti toisiaan. Odotan jo innolla, että voin hakea ruokatorilta syömistä ja mennä katsomaan bändejä Kajariin.

Lokakuussa on Pauhamat – kaupan ja kulttuurin yö. Viime vuonna tapahtumia oli ympäri keskustaa ja ihmiset olivat runsain joukoin liikkeellä. Logokilpailun voittajalogo otetaan tänä vuonna käyttöön.

Joulun avaus ja Black Friday toteutetaan tänäkin vuonna yhteistapahtumana. Viime vuoden joulun avausta kehuttiin yhdeksi onnistuneimmista. Tänä vuonna tulee lisää sisältöä lisää ja viime vuoden palautteita kuunnellaan.

Toivottavasti Outletille löytyisi myös joku paikka tai tapa toteuttaa se. Entinen Merta-Marketin kiinteistön tilalle alkaa liikekeskuksen rakentaminen keväällä ja entisen Wurthin tilaan tulee uusi käyttäjä. Liikekeskus menee omalla painollaan eteenpäin ja suunnitelmia viilataan. Liikekeskus tulee siirtämään keskustan painopistettä enemmän 8-tien varteen. Uskon, että liikekeskus kulttuuritiloineen tulee lisäämään keskustan tapahtumia ja tuo ne paremmin kuntalaisten saataville.

Tulevaksi kesäksi keskustaan hankitaan uusia pyörätelineitä. Oranssilla värillä kuten kaupunkiimme sopii. Torikojujen lainaaminen jatkuu ensi kesänä ja niitä onkin jo varattu tapahtumiin. Kuten tekstistä huomaa, tapahtumia on paljon ja näiden lisäksi on tulossa pienempiäkin tempauksia. On mukava ajatella, että Kalajoki on aktiivinen ja tapahtumia on moneen lähtöön niin kuntalaisia kuin lomalaisiakin ajatellen.

Aurinkoa jokaisen kevääseen,

Mari Palin / Kalajoen yrittäjät ry


Mari Palin

Donetti