Kalajoen keskustojen kehittämishankkeen kuulumisia

Syksyiset terveiset täältä Kalajoen keskustojen kehittämishankkeesta! Takana on tapahtumarikas kevät ja kesä. On ollut äärettömän hienoa päästä tekemään yhteistyötä niin monen eri tekijän kanssa! Täytyy sanoa, että kyllä Kalajoella asuu hienoa porukkaa, oli sitten kyse kaupunkimme itä-, länsi- tai pohjoissiivestä!

Kesän tapahtumat keräsivät väkeä! Heinäkuun alussa sain olla mukana tekemässä Rautio-viikkoa. Keräsimme myös yhdessä ideoita tulevaa monitoimitaloa koskien. Kalajoen keskustassa järjestettiin uutena tapahtumana Kalajoen shoppailupäivä. Kalajoen kaupat ja palvelut -Facebook sivuilla arvottiin lahjakortteja yli 800 €:n edestä. Raumankoski Virtaa -tapahtuma järjestettiin Himangalla elokuussa. Tapahtuman suosio loksautti jopa minunkin leukani auki! Hilman Lähiruokatori keräsi paljon kävijöitä ja oli erittäin onnistunut tapahtuma, mikä varmasti saa jatkoa. Iso kiitos kaikista edellä mainituista tapahtumista mukaan lähteneille yrityksille, yhdistyksille, muille toimijoille ja tietysti kaikille kävijöille! On ollut ilo olla mukana tekemässä hienoja tapahtumia!

Mutta äläpä hättäile, ei ne tapahtumat vielä siihen lopu. Täällä on projektikoordinaattorilla työn alla vielä kuusi erilaista tapahtumaa syksylle & alkutalvelle. Lokakuussa järjestetään Pauhamat, Kalajoen kaupan ja kulttuurin tapahtuma. Samana viikonloppuna ovat myös perinteiset Plassin markkinat. Uutuutena viikonlopulle on kaupunkisuunnistus Amazing Race Kalajoki. Osallistua voi kuka vain! Tehtävänä on kerätä pisteitä rasteilta kanta Kalajoella sekä Hiekkasärkillä. Kolmelle parhaalle joukkueelle on luvassa aika huikeat palkinnot.  Marraskuun toisella viikolla Ostoskylä Raitin valtaa uusi tapahtuma Designtori Kalajoki, missä lähialueiden toimijat esittelevät muotoilua, sisustusta, vaatteita ja asusteita.

Virta-Salissa järjestetään viisi erittäin mielenkiintoista Uusi kunta -luentoa syksyn aikana. Luennot käsittelevät mm. kestävää kehitystä, liikunnan ja urheilun merkitystä tulevaisuuden yhteiskunnassa, teknologian vaikutusta tulevaisuuden kuntaan. Luennoitsijana myös arvostettu tulevaisuuden työelämän asiantuntija Ilkka Halava. Lisätietoa Virta-Salin sivuilla.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan joulunavajaiset ovat jokaisessa keskustassa. Marraskuussa Kalajoella ja Himangalla, joulukuussa Rautiossa. Virta-Salissa järjestetään marraskuun lopussa Koko kansan pikkujoulut. Luvassa on perinteisiä jouluesityksiä sekä musiikkia. Tapahtumaa voi seurata livestriimauksena suoraan kotoa. Samaan aikaan järjestetään Black Friday Kalajoen kaupoissa. Kirjoitin jo pukille ja pyysin häntä laittamaan kalenteriin ylös tapahtumamme.  

Lämpimästi tervetuloa syksyn ja joulun tapahtumiin!

P.S: Mikä sinusta olisi sopiva maskotti Kalajoelle? Maskotti vierailisi eri tapahtumissa ja tietysti sille olisi mukava antaa halaus! Suunnittelukisa on käynnissä lokakuun loppuun saakka.

P.P.S: Oletko suunnitellut oman yrityksen perustamista? Tervetuloa Kalajoen yrityspalveluiden ”Minustako yrittäjä” -tilaisuuksiin, joita järjestetään syksyn aikana Kalajoella, Hiekkasärkillä ja Himangalla.


Fanni Pöntiö

Donetti