Pauhaa, pauhaa, tapahtuu

Tämä on viides näkökulmakirjoitukseni ja näyttää siltä, että aiheet eivät lopu kesken, eivätkä tapahtumat ja uutiset Kalajoen alueelta. Kehitystä tapahtuu ja katse on eteenpäin. Uutta rakennetaan ja vanhaa kunnostetaan. Joitain rakennuksia on määrätty purettavaksi ja hyvä, että tilalle tulee vaihtoehtoja.  Ydinkeskusta tiivistyy.

Lauantaina vietetään uusitun Kalajoentien avajaisia. Nauhaa leikkaamaan sekä puhujiksi saapuvat pääministeri Juha Sipilä, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Matti Räinä sekä Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari. Itse olen harmikseni muualla, mutta laittakaas some laulamaan, jotta kaikki voivat fiilistellä kuvia ja videoita jälkikäteen. Lohikeitto, musiikki ja puuha saavat varmasti ihmiset liikkeelle. Muutamiin paikkoihin Kalajoentiellä tulee vielä kivetystä sekä tietenkin penkit ja muu kalusteet, mutta on hyvä, että uusittu tie vihitään käyttöön.

Pauhamat järjestetään taas kahden viikon kuluttua. Mikä pauhamat, mikä se on? Pauhamat on Kalajoen oma kaupan ja kulttuurin yö. Ideana on, että kuka tahansa voi järjestää mitä tahansa! Vuonna 2013 Pauhamat järjestettiin ensimmäisen kerran, ja silloin tapahtumia oli ympäri kunnan aluetta. Oli ruokamyyntiä, avoimia ovia, taidenäyttelyä ja tuotemyyntiä sekä tarjouksia eri paikoissa.

Perinteiset Plassin markkinat ovat samana viikonloppuna ja se saa aina ihmiset runsaasti liikkeelle muiltakin paikkakunnilta! Lisäksi Pauhamien aikaan keskustassa monet erikoisliikkeet ovat auki perjantaina kello 21 saakka. Yrityksissä on tarjouksia, tempauksia ja erilaista toimintaa. Markkinatarjouksia ja markkinakahveja on useassa paikassa. Kahviloissa on musiikkiesityksiä sekä muun muassa luento. Kalajoentie valaistaan ulkoroihuilla. MLL järjestää yhteisötaidepajan entisen Lehtikulman tilassa sekä toiminnallista tekemistä lapsille ja nuorille. Nuorisotalo Alexilla on avajaiset perjantaina. Kirjastossa on kirjojen poistomyynti ja LP-kirppis.

Lauantaina järjestetään täysin uusi liikuntatapahtuma Pauhama RUN&FUN, jossa hyödynnetään urheilukenttää, pururatoja sekä uutta ja upeaa liikuntapuiston aluetta. Lisäksi lauantaina Kalajoen nuorisovaltuusto tarjoaa ilmaisen elokuvan katsottavaksi, vuorossa on Teit meistä kauniin. Lisätietoja kaikesta tästä löydät sosiaalisesta mediasta sekä paikallislehdestä. Allekirjoittaneelle voi myös ilmoittaa ohjelmaa ja vielä ehtii hienosti mukaan!

Myös logokilpailuun ehtii ottaa osaan! Pauhamille on ehdotettu hienoja logoja ja äänestyksen voittanut saa palkinnon sekä tapahtuma uuden hienon logon.

Tässä on loistava tilaisuus piristää syyskauppaa, muistaa vanhoja asiakkaita, saada lisää näkyvyyttä, esitellä toimintaa tai tarjota kivaa tekemistä. Tehdään yhdessä mukava tapahtumaviikonloppu kaikille kalajokiselle ja muillekin!

Iloista syksyä toivottaen,

Mari Palin, Kalajoen keskustan kehittäjä, Kalajoen yrittäjät ry

Mari Palin

Donetti