Kesä on nyt!     

Kesä on nyt!

Huh hellettä. Nyt meitä hellitään lämpimillä ja aurinkoisilla keleillä! Nautitaan nyt rannoista ja laajasta valikoimasta hyviä palveluita, kauppoja ja ravintoloita. Samalla voi vinkata muualla asuville ystäville tai sukulaisille, että nyt olisi loistava hetki vierailla Kalajoella.

Vuoden aikana on tapahtunut taas paljon ja niin keskusta kuin Hiekkasärkätkin näyttävät erilaiselta tänä kesänä. On avautunut jopa kaksi liikekeskusta, Merta ja Raitti, ja paljon uusia yrityksiä. Keskustan pääkadun kunnostaminen on valmis ja Venteläntalokin on jo käytössä. Hiekkasärkillä vilkas rakentaminen jatkuu ja Hilmantori valmistuu syksyllä.

Kesäsesongin aikana testataan, miten meidän palvelut toimivat. Mikä toimii ja missä on kehittämisen varaa? Miten voisimme kehittää palveluitamme, kauppojamme, yritysten liiketoimintaa ja palvelua vieläkin paremmaksi. Haasteellista on, että kelit määrittelevät paljon. Miten osataan varautua oikeaan henkilökuntamäärään, riittävän isoihin tilauksiin ja varmistaa palvelun laatu niin, että se on jokaiselle asiakkaalle hyvää.

Suomen kesä on täynnä tapahtumia ja niin on Kalajoenkin kesä! Kesällä tekemistä piisaa ja valinnanvaraa on moneen makuun. On seikkailupuistoa, saunalauttaa, pakohuonetta, kesäteatteria, galleriaa, melontasuunnistusta, työpajaa ja paljon erilaisia tapahtumia. Joka viikolle riittää tapahtumia ja esiintyjiä eri puolella Kalajokea ja kengät sekä vaatteet löytyvät omalta kylältä.

Kajari-festareita vietetään viikon päästä lauantaina! Viime vuonna järjestettiin niin kutsuttu varjo-Kajari ruokatorin yhteydessä, kun entinen paikka jäi kauppakeskusrakentamisen alle. Tänä kesänä Kajari palaa taas isosti ja täysin uudessa paikassa. Festaripaikkana on kaupungintalon alla sijaitseva iso puisto, upeasti joen varrella. Paikasta on tullut jo nyt ihastunutta palautetta järjestäjille ja se tulee varmasti olemaan erinomainen festaripaikka. Kajarissa ääneen pääsevät paikalliset bändit ja esiintyjät. Ohjelma ja aikataulu julkaistaan pian ja kannattaa seurailla tiedottamista sosiaalisessa mediassa. Kajarissa voi piipahtaa useammankin kerran ja tulla paikalle vaikka piknik-eväiden kanssa. Yli kymmenen vuotta järjestetty tapahtuma onkin jo vakiintunut, odotettu tapahtuma ja satojen ihmisten kohtaamispaikka.

Elokuun alussa Kalajoen keskustaan tulee kolmatta kertaa eurooppalainen ruokatori eli Street Food Fiesta. Kattaus on jälleen isompi kuin viime vuonna ja mukana ovat tutut hittiherkut kuten kreikkalaiset gyrokset. Uutuuksina on muun muassa rullattu jäätelö ja paljon muita herkkuja. Katuruuan suosio ei näytä hiipuvan vaan päinvastoin ja kannattaakin tulla paikan päälle syömään tai hakemaan ruokaa kotiin sekä samalla fiilistelemään eurooppalaista tunnelmaa. Ohjelmaa on tulossa myös ja niistä tiedotetaan myöhemmin.

Helteisin terveisin,

Mari Palin / Kalajoen yrittäjät ry

 


Lue lisää >

Mari Palin

Donetti