Kalajoen kesässä tapahtuu

Paljon tapahtuu taas Kalajoen kesässä. Keskustassa, Hiekkasärkillä ja sivukylillä. Kaikkea haluamaansa ei yleensä ehdi saman kesän aikana tehdäkään. Mitä sinä aiot kesällä tehdä? Missä aiot käydä? Moni ulkopaikkakuntalainen ystäväni ihastelee Kalajoen monipuolista tarjontaa. Kannattaa tarkalla silmällä lukea paikallislehdet ja sosiaalisen median ryhmät, koska omalla aktiivisuudella saa usein selville monta itseä kiinnostavaa tapahtumaa.

On paljon erilaisia tapahtumia, teatteria, musiikkia, ja kaikki aktiviteetit vielä siihen päälle. Aktiviteettipuistot, harrastukset ynnä muut. Ajattelin ottaa tavoitteeksi tehdä tänä kesänä jotain sellaista, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Pyöräilen keskuskariin ja käyn kahvilla. Ja aika mahtavasti on syntynyt uusia yrityksiä Kalajoelle! On uusi kahvila keskustassa, kesäkahvilat Hiekkasärkillä ja Himangalla. Torillakin on kesän avajaisten aikaan säpinää ja heinäkuussa aukeaa taas yrittäjien yhteinen outlet. Elokuussa Kalajoelle tulee ensimmäisen kerran Eurooppalainen ruokatori! Kajari-festivaalikin ehtii jo 10 vuoden ikään. Keskustan puistoihin on tullut hienoja uusia grillaus/kalastusmökkejä, joihin voi mennä vaikka lounaseväitä syömään. Pehmytjäätelöt mukaan kioskista ja pyöräilemään uusituille pyöräteille.

Tulevana viikonloppuna vietetään kesäkauden avajaisia koko Kalajoen alueella. On tapahtumaa, tempausta, kisaa, arvontaa ynnä muuta. Torilla on toripäivä perjantaina ja vanha paloauto kiertää iltapäivän, minkä kyytiin voi veloituksetta hypätä.

Kalajoella investoidaan, suunnitellaan, järjestetään, ideoidaan, ollaan aktiivisia – ollaan siitä ylpeitä! Olen miettinyt, miten saisimme kotiseutuylpeyttä nostettua. Kolme yksinkertaista asiaa: Kiitä, kehu ja kannusta. Joten aloitan sen: olen todella ylpeä kotikaupungistamme, kun tällaisessa taloustilanteessa, kun monen asian tulevaisuuden näkymät ovat heikot, meillä suunnitellaan, ideoidaan, hullutellaan, tehdään, ihan oikeasti tehdään ja toteutetaan! Monen naapurikunnan keskusta näyttää valjulta keskustaamme verrattuna. Monen naapurikunnan tapahtumakalenteri näyttää tyhjältä meidän tapahtumalistaukseemme verrattuna. Se on tämä ihana ja kamala kotikaupunki: välillä helposti arvosteltavissa, välillä oikein puristaa kun ajattelee paikan hienoutta. Ennen kuin heittäydyn liiankin tunteelliseksi, toivotan kaikille oikein ihanaa kesää!

Aurinkoisin terveisin,

Mari Palin / Kalajoen yrittäjät ry

Mari Palin

Donetti