Koko kylä kehittää

Kevät tulee kovaa vauhtia ja auringonvalon lisääntyessä, kasvaa myös oma virkeys. Pihaa on mukava kuopsuttaa. Harmi vain, että lumen alta paljastuu krookuksien ohella myös muuta ei niin mukavaa.  Edellisen syksyn kuivuneet lehdet ja talven aikana kerääntyneet roskat.

Yrittäjäyhdistys järjestää Kalajoella yhteiset kevättalkoot! Haluamme haastaa koko Kalajoen mukaan siivoustalkoisiin. Yrittäjät, asukkaat, nuoret, työssäkäyvät. Siivotaan oma piha ja autetaan naapuriakin. Saamme yhdessä tekemällä siistin ympäristön ja samalla hyvän mielen. Eli luudat ja haravat mukaan ja kylänraitille talkoilemaan!

Siistitty ympäristö herättää toiveet uudistuksista. Paljon on toivottu uudistuksia Kalajoentien varteen ja niitä on tulossa. Juhannukseen mennessä tie on valmis ja istutukset istutettu. Sitten alkaa Kalajoentien kalustaminen. Tulee uudet penkit, joita on toivottu vuosikaudet. Tulee uusia roskakoreja ja piknikryhmiä. Tulee kausivalot, jotka ovat koko ajan toiminnassa, eli ei vain pelkät jouluvalot. Muutamia puistoja siistitään ja maisemoidaan uusiksi.

Olen Kalajoentien maisemointiin liittyen kerännyt yrittäjien toiveet ja kommentit ja välittänyt ne eteenpäin suunnittelijayritykselle. Hyvällä yhteistyöllä on saatu aikaiseksi hieno suunnitelma, joka myös toteutetaan. Mukavia uudistuksia ja freesiä ilmettä on luvassa ja yrittäjät ovat positiivisella mielellä tulevista uudistuksista.

Muistatteko miltä vanha tie näytti? Kuoppaisesta lentokentästä on tultu paljon eteenpäin. On hyvä muistaa, mistä on lähdetty ja mitä on saatu aikaiseksi. Toivon, että jokainen huomaisi millaisia positiivisia asioita Kalajoen keskustassa on koko ajan saatu aikaiseksi. Ja kuinka paljon on meneillään ja suunnitteilla.

On helppoa valittaa huonoista asioista. Paljon vaikeampaa on huomata hyvät asiat ja tarttua niihin kehittämisen arvoisiin. Mutta se on huomattavasti hedelmällisempi reitti.  Jos haluaa nähdä vain epäkohdat, todellakin näkee vain ne. Tietenkin epäkohdista täytyy keskustella ja niitä täytyy kehittää. Ja silloin voi miettiä, voinko itse tehdä asialle jotain? Voinko vinkata tästä jollekin? Mitä konkreettista asialle voisi tehdä?

Ylenmääräisesti ei kannata jäädä märehtimään. Vain valittamisen ilon takia valittaminen latistaa ilmapiirin ja mielen. Nyt katse ylös, jokainen! Meillä on ihan hyvin asiat. Kannustan jokaista lukijaa näkemään hyvää. Ja miksei lähettämään siitä hyvästä tekstiviestipalstalle kiitoksen tai kehun.

Aurinkoista kevättä!

Mari Palin

Donetti