Yksin puurtamisesta yhdessä tekemiseen

Viime vuonna Kalajoella oli ensimmäistä kertaa Eurooppalainen ruokatori ja tänä vuonna toistamiseen.
Tälle vuodelle aikataulu suunniteltiin täsmäämään Kajarin ajaksi. On hyvä, että on monta isoa tapahtumaa yhtä aikaa. Alkuviikosta tuli tieto Kajarin peruuntumisesta. Allekirjoittaneelle meinasi iskeä paniikki peruuntumistietoa lukiessani. Uuden liikekeskuksen rakentamisen vuoksi tapahtuma joutuu etsimään uuden paikan. Vai joutuuko? Voisiko ajatella, että saa. Tulee aikalisä. Mahdollisuus uudistua ja kehittyä. Miten asian haluaa nähdä?

Ei asia siihen jäänyt. Muutamassa päivässä asia on kehittynyt niin, että ruokatorin yhteyteen tulee oma, pienempi lava ja siihen bändejä ja ohjelmaa. Bändihaut ovat käynnissä ja Kajarin yksi päämiehistä hoitaa sen ansioituneesti. Kiitos! Eli hetkellisestä murheesta päästäänkin aivan mainioon lopputulemaan.

Kajarin järjestäjille on satanut yhteydenottoja: Miksi ei? Eikö mitenkään? Entä näin? Kajarista on tullut Kalajoella jo käsite ja sitä odotetaan. Se on kohtaamispaikka sadoille ja kesän kruunaava tapahtuma, jota on järjestetty jo yli kymmenen vuotta. Kajari on nojannut tähän saakka muutamaan yrittäjään, jotka ovat muiden töiden ohella sitä järjestäneet.  Miten päästäisiin yksin puurtamisesta yhdessä tekemiseen? Järjestäjät suunnittelevat Kajari ry:n perustamista, johon jokainen pääsee mukaan. Onko sinulla idea tai kehitysehdotus? Lähde mukaan. Jokaiselle löytyy varmasti oma rooli ja tekeminen. Jokainen voi auttaa omalla tavallaan ja olla luomassa tapahtumaa.

Eurooppalainen ruokatori on isompi kuin viime vuonna ja uudistetulla konseptilla sekä nimellä: Street Food Fiesta & Choco Festival. Niin kutsuttu street dining ja casual dining on kovassa nosteessa ja sitä ihmiset kaipaavat. Katuruokaa rennosti - juuri tätä on tänä vuonna enemmän. Paikan päällä nautittavia ruoka-annoksiaja kotiin vietävää, pita-annoksia, burgereita ja falafelia. Uutuutena on iso ja laadukas suklaakattaus! Torille tulee parikymmentä metriä pitkä myyntitiski, jossa on belgialaista, ranskalaista ja italialaista artesaanisuklaata. Ja herkkujen lisäksi on mukava tavata tuttuja torilla.

Tällainen tapahtumakokonaisuus luo hyviä mahdollisuuksia kaikille yrittäjille. Tulee hyvä kokonaisuus, kun yhdistetään kaupan ja kulttuurin tapahtumia. On erilaista tekemistä, nähtävää ja kulttuuria sekä kauppojen tarjoukset ja omat tempaukset. Esimerkkinä viime vuoden Pauhamat, joka onnistui erinomaisesti.  Outlet saattaa myös järjestyä, se varmistuu lähipäivinä.

Lämpimästi tervetuloa elokuun ensimmäisellä viikolla ruokatorille herkuttelemaan ja samalla katsomaan bändejä ja muuta ohjelmaa. Ohjelma ja aikataulut tarkentuvat eli kannattaa seurata ilmoittelua ja sosiaalista mediaa.

Ihanaa kesää toivottaen,

Mari Palin / Kalajoen yrittäjät ry


Mari Palin

Donetti