Räntäsateen keskeltä kohti tapahtumakesää

Kevät on kiireistä aikaa. Kesäsesonki painaa päälle ja vuorokauden tunnit venyvät äärimmilleen. Monta asiaa on taas meneillään Kalajoella.
Eräs tuttu ihmetteli, miten meidän paikallislehdessä on enemmän sivuja kuin alueen isommassa lehdessä. Valtuusto on tehnyt päätöksiä muun muassa kouluasioihin liittyen ja nämä isot asiat koskettavat satoja ja tuhansia kalajokisia. Kaupungintalon aukio kaunistuu ja ehdotuksiin voi tutustua kirjastossa. Kalajoentien varteen tulee kadunkalusteita ja muuta uutta. Kalajoki on selkeästi tapahtumakaupunki.

Toukokuussa helatorstaina ja perjantaina järjestetään taas Katiska -kauppatapahtuma. Liikkeet ovat auki erikoisaukioloajoin ja vanha paloauto kiertää jälleen keskustassa ja kyytiin pääsee. Sisältöä voi vielä kehitellä ja ehdottaa tekemistä! Olisipa mahtavaa tehdä jotain yhteisöllistä taidetta. Virkata iso katiska näkyvälle paikalle tai mitä ikinä. Ylivieskassa on maalattu katuun räsymattoja, tehty linnunpönttöpuu ja puettu puille isoäidinneliöitä. Kaikki tällaiset ideat otetaan vastaan! Mikä sopii Kalajoella? Mikä olisi meidän oma juttu? Mitä ympäristöä kehittävää voisimme tehdä yhdessä?

Vapunpäivän Jussin pipotus keräsi ihmisiä paikalle ja toivottavasti siitä muodostuu perinne. Merran läksiäiset keräsi paikalle satoja ihmisiä maalaamaan kiinteistön seiniä ja munkkijonoon. Mukaan tuli myös oma-aloitteisesti kokeneita graffitin tekijöitä sekä heidän oma DJ. Mielestäni se kertoi siitä, että tapahtuma kiinnosti myös ulkopaikkakuntalaisia. Tapahtuma onnistui hyvin, sadoille ihmisille jäi hyvä mieli ja tempaus loi positiivisen vireen uuden liikekeskuksen rakentamiselle. Kiinteistön sotkiminen ja rikkominen harmittaa ja toivoisin kunnioitusta toisten omaisuutta kohtaan. On eri asia maalata valvotun tapahtuman aikana, kuin sotkea ja rikkoa paikkoja iltaisin.

Liikekeskukselle on nimikilpailu käynnissä! Lisätietoja löytyy sosiaalisesta mediasta. Haussa on ytimekäs, parhaimmillaan jotain Kalajoesta kertova nimi, joka toimii vuosia eteenpäin. Ehdotuksia voi tehdä useampia ja valitun nimen ehdottanut saa 500 euron lahjakortin uuteen liikekeskukseen. Osallistu ja vinkkaa ystävillesi!

Kalajoki-messut avaavat komeasti kesäsesongin 10.-11.6. Tiedossa on hieno tapahtuma! Näytteilleasettajia on kirjoittamisen hetkellä 65 kpl ja mukaan mahtuu vielä! Ohjelmasta on tulossa monipuolinen ja tiedossa on muun muassa musiikkia, muotinäytös, poniratsastusta, Miss Hiekkasärkät-kisa ja kirsikkana kakussa koko perheen suosikki Aina Inkeri Ankeinen, joka tulee ensimmäistä kertaa tälle seudulle esiintymään. Lämpimästi tervetuloa Kalajoki-messuille!

Aurinkoa juuri sinun kevääseen,

Mari Palin / Kalajoen yrittäjät ry

Mari Palin

Donetti