Kalajoen keskustojen kehittämishankkeen kuulumisia

Kalajoen yrittäjät ry:n hallinnoima Kalajoen keskustojen kehittämishanke on nyt loppusuoralla. Aloitin työskentelyn hankkeessa huhtikuussa 2019. Nyt onkin hyvä aika katsoa taaksepäin ja tutkia ollaanko onnistuttu hankkeen tavoitteissa.

Hankkeen pääteemana on ollut luoda uudenlaista yhteistyötä ja tapahtumia Kalajoen keskustoissa. Olen ollut mukana järjestämässä 24 tapahtumaa ja tilaisuutta eripuolella Kalajokea. Lisäksi Ventelän Talolla aloitettiin aktiivinen tori toiminta ja torilauantaita kertyi viime kesälle kaiken kaikkiaan 14 kappaletta. Tapahtumakävijöitä näissä kaikissa toiminnossa arviolta 10 000 henkeä! Tapahtumat on pyritty järjestämään yhteistyössä eri yritysten tai yhdistysten kanssa, jotta tapahtumat jatkuisivat hankkeen päättymisen jälkeenkin.

Koko Kalajoen alueen yhteisiä tapahtumia on ollut toukokuussa ”Koko Kalajoen siivoustalkoot” yhdessä Kalajoen Lions Club yhdistysten kanssa. Kesäkuussa järjestettiin suosiota saanut ”Kalajoen Kirppisralli” sekä joulunaikana ”Osta joulu Kalajoelta”-kampanja.

Kalajoella ja Hiekkasärkillä on järjestetty yhdessä yrittäjien kanssa heinäkuussa ”Kalajoen Shoppailupäivä” ja lokakuussa ”Amazing Race Kalajoki” yhteistyössä Kalajoki Akatemian sekä yritysten kanssa. Hiekkasärkillä järjestettiin uutena tapahtumana Hilman Lähiruokatori elokuussa, joka keräsi paljon tapahtumakävijöitä. Tätä tapahtumaa tehtiin yhteistyössä Visit Kalajoen, Kalajoen kaupungin, MTK Kalajoen sekä Maa- ja kotitalousnaisten kanssa. Marraskuussa järjestimme yhdessä Ostoskylä Raitin kanssa ”Designtori Kalajoki” tapahtuman, missä oli mukana parikymmentä myyjää ja kävijöitä n. 1200 henkeä.

Rautiossa keskustojen kehittämishanke oli vahvasti mukana Rautio-viikon markkinoinnissa sekä tukemassa viikon kahta uutta tapahtumaa Panu Kailan luentoa sekä Naisenergiaa konserttia. Lisäksi hanke oli mukana järjestämässä SuperKirppistä, Raution joulunavausta sekä keräämässä rautiolaisten ajatuksia ja toiveita koskien uutta monitoimitaloa.

Himangalla järjestettiin parikin erilaista ajankohtaistilaisuutta yrittäjille ja yhdistyksille. Elokuussa alkunsa sai ”Raumankoski Virtaa” -tapahtuma, mitä oli järjestämässä moni eri taho. Tämän tapahtuman koen ehkä suurimmaksi onnistumiseksi koko hankkeen aikana! Himangan joulunavaus toteutettiin yhteistyössä Himangan yrittäjät ry:n kanssa.

Tämän hankkeen viimeiseksi tapahtumaksi jää viime lauantain ”Tykkään musta! -Hyvinvointipäivä” Virta-Salissa, jossa oli luennoimassa moni kuntamme hyvinvointialan ammattilainen sekä päätähtenä Veikka Gustafsson. Tämä tapahtuma tehtiin yhdessä Visit Kalajoen sekä Kalajoki Akatemian kulttuuripuolen kanssa.

Olen saanut mukavaa palautetta Kalajoen keskustojen kehittämishankkeen koordinoimisesta. Kehuja on tullut siitä, että hanke on ollut näkyvä. Tämä lämmittää mieltä erityisesti, kiitos! Välillä on ollut hetkiä ja tilaisuuksia, missä olen miettinyt, että mitä on tehty väärin, kun ihmiset eivät tule paikalle. Toiveena esitän teille arvon kalajokiset, lähtekää rohkeasti mukaan tapahtumiin ja ajankohtaistilaisuuksiin!

Suuret kiitokset kaikille tapahtumiin osallistuneille! Sekä erittäin lämpimät kiitokset kaikille niille tahoille, joiden kanssa minulla on ollut ilo ja kunnia olla yhteistyössä!Fanni Pöntiö

Donetti