#OSTAJOULUKALAJOELTA

Joulu on täällä! Siitä kertoo viime viikonloppuna järjestetyt Kalajoen ja Himangan joulunavaukset. Vaikka sää oli synkkä molemmissa tapahtumissa, tunnelma oli lämmin! Kiitos kaikille joulunavauksissa mukana olleille! Lämpimästi tervetuloa Raution joulunavaukseen itsenäisyyspäivästä seuraavana lauantaina Raution Nuorisoseuralle.

Marras- ja joulukuussa järjestetään useita joulumyyjäisiä eri puolella Kalajokea. Nämä ovat loistavia tilaisuuksia paikallisille yrityksille, järjestöille sekä käsityöläisille tuoda esille omaa osaamistaan. Osassa myyjäisistä tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Joulun tunnelmaa vähävaraisille Kalajokisille perheille voi antaa mm. Hyvän mielen Joulupuu-keräyksen kautta.

Tervetuloa huomenna Virta-Saliin ”Kaiken kansan pikkujouluihin”! Ohjelmassa on jouluisia esityksiä muskarilaisilta, kansalaisopiston ja AeroDancen lasten ja nuortenryhmiltä. Pikkujoulun juontavat jouluiset koirahahmot! Ennen ohjelmaa on tarjolla Kalajoen 4H yhdistyksen joulukorttipaja sekä tarjolla on glögiä, mehua ja pipareita. Lähetystä voi seurata myös streamauksen välityksellä. Lähetys välitetään palveluasumisyksiköihin tuomaan vanhuksille joulumieltä.

Black Friday eli musta perjantai on huomenna.  Tapahtuma on monelle liikkeelle joulusesongin avajaispäivä. Monet Kalajoen kaupat ja palvelut ovat mukana Black Fridayssä, mm. Ostoskylä Raitissa tiputellaan ilmapalloja, jotka sisältävät tarjouksia ja etuja Raitin liikkeisiin. Itse olen tehnyt tänä vuonna periaatepäätöksen ja aion tehdä kaikki jouluostokset Kalajokisista kaupoista.  Haastan teidät mukaan!

Joulukuussa aukeaa Kalajoen joulukalenteri. Joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon saakka luukut aukeavat eri puolella Kalajokea yrityksissä ja yhdistysten tiloissa. Luukuista avautuu mm. tunnelmallisia jouluikkunoita, tarjouksia, PopUp-kahviloita sekä mahdollisuus tutustua eri yhdistysten toimintaan. Lista luukuista löytyy tästä Kalajokiseudun numerosta sekä Kalajoen kaupat ja palvelut -Facebook sivuilta. Tervetuloa tutustumaan!

#OSTAJOULUKALAJOELTA -kampanja kannustaa kiinnittämään huomiota ostotottumuksiin. Ei kannata mennä merta eemmäs jouluostoksille. Meillä löytyy Kalajoelta upea kattaus eri liikkeitä ja palveluita! Jos joululahjaideat ovat hukassa, seuraa Kalajoen kaupat ja palvelut -sivustoa Facebookissa. Sieltä löydät joululahjaideat jokaiselle perheenjäsenelle Kalajoen kaupoista.

Nordean vuonna 2018 tekemän kyselyn mukaan keskiverto suomalainen käyttää jouluun rahaa n. 580 euroa. Jos jokainen Kalajokinen käyttää joulueurot paikallisiin palveluihin on selvää, että se vaikuttaa positiivisesti koko kuntaamme. Nouseva liikevaihto tarjoaa työpaikkoja, verotuloja kunnalle ja loppujen lopuksi kalajokisisille parempia palveluita. Ostetaan siis joulu Kalajoelta!

Oikein ihanaa ja kalajokista joulunaikaa kaikille!

 

Fanni Pöntiö

Kalajoen yrittäjät ry

Kalajoen keskustojen kehittämishankeFanni Pöntiö

Donetti