Yhdessä olemme enemmän.

Yhdessä olemme enemmän. 

Elämme haasteellisia aikoja. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehdyt toimenpiteet, ovat nyt osa jokaisen suomalaisen arkea. Kalajoen Yrittäjien tapahtumat peruutetaan 31.05.2020 saakka ja ne järjestetään kun epidemia laantuu. 

Kalajoella on satoja pienyrittäjiä, joihin koronapandemian seuraukset iskevät todella rankasti. Me Kalajoen Yrittäjät ry:ssä kannamme vakavaa huolta, kuinka pienyrittäjät tulevat selviämään tästä tilanteesta. Konkreettisin ongelma on se, että yrityksiltä loppuu rahat kun asiakkaita ei käy. Tämä voi johtaa yritystoiminnan loppumiseen, sekä palveluidemme vähenemiseen. 

Nyt on äärimmäisen tärkeää, että me kalajokiset käytämme paikallisia palveluita niin paljon kuin mahdollista. 

Vinkkejä kuinka voit olla tukemassa palveluiden sekä työpaikkojen säilymistä:

▪️Osta lahjakortti kampaamoon, hierojalle, ravintolaan tai mihin tahansa palveluun tai liikkeeseen. Hyödynnä lahjakortti tilanteen tasaannuttua. 

▪️Suosi paikallista lähiruokaa kaupassa asioidessasi

▪️Tilaa take away ruokia ravintolasta

▪️Kysy ja tilaa tuotteita sähköisesti/puhelimitse suoraan yrittäjältä ja sovi noudosta

▪️Älä peru ajanvaraustasi, vaan siirrä sitä

▪️Suosittele paikallisia palveluita omassa somessasi sekä yrityksen somesivuilla

▪️Tarjoa yrittäjä ystävällesi tukea ja olkapäätä raskaassa tilanteessa

Näin varmistamme, että meillä on jatkossakin loistavia yrityksiä, kauppoja ja palveluita. Muistetaan kuitenkin, että ei asioida liikkeissä, jos on pieniäkään nuhan oireita, jotta palveluntarjoajat pysyvät terveinä ja saadaan virus kuriin. 

Hyvä yrittäjä, nyt ei kannata jäädä murehtimaan yksin tätä tilannetta. Kalajoen Yrittäjien hallituksen jäsenet ovat lähimmät yrittäjän vertaistuet, joten olkaa yhteydessä, jos voimme auttaa. Kalajoen kaupungin yrityspalveluista saat myös tukea ja neuvontaa.

Suomen Yrittäjät on perustanut sivuston, josta löydät tietoa, mitä yrittäjän tulee tietää koronasta. Vertaistukea ja tietoa saat Suomen Yrittäjien perustamalta #ostapieneltä -Facebook ryhmästä. Ryhmässä on mukana lakineuvoja ja psykoterapeutti. Suomen Yrittäjien sivusto sekä tukiryhmä on avoin kaikille yrittäjille. Yhdessä olemme enemmän. Tuetaan paikallista yrittäjyyttä, jotta meillä on tulevaisuudessakin elinvoimainen Kalajoki.

Voimia ja jaksamista kaikille!

Kalajoen Yrittäjät ry:n hallitus

Heini Salmu, Ville-Matti Vuollet, Minna Yrjänheikki, Tuula Anttiroiko, Hanna Saari, Riitta Ojala-Fors, Matti Juola, Juha Rahkola, Kimmo Salmela, Tapio Prittinen, Ville Mikkelä, Mari Palin, Fanni PöntiöDonetti