Kalajoen yrittäjät ehdolla vuoden paikallisyhdistykseksi

 

Kalajoen Yrittäjät ry on ehdolla Suomen Yrittäjien vuoden valtakunnalliseksi paikallisyhdistykseksi. Paikallisyhdistys kilpailee 200-500 jäsenen kategoriassa. Kalajoen Yrittäjät on mm. käynnistänyt yhdessä kaupungin kanssa Leader-rahoitusta saaneen hankkeen keskustan elävöittämiseksi. Hankkeen tapahtumista mainittakoon yrittäjien aloitteesta lähtenyt Outlet -tapahtuma, joka toi esiin paikallista yrittäjyyttä.

Aluejärjestöt voivat ehdottaa jokaiseen kokoluokkaan yhdistyksiä. Melkein kaikista aluejärjestöistä tuli keskusjärjestöön ehdokkaita. Aluejärjestöt arvioivat paikallisyhdistysten aktivisuutta ja vaikuttavuutta.

– Arviointiraati katsoo yhdistysten itsearviointia toiminnastaan. Perusteluiden lisäksi katsotaan, miten jäsenmäärä ja järjestäytymisaste ovat kehittyneet. Kokonaisuuden lisäksi, jos on jotain erityisen hyvää, joka poikkeaa perustoiminnasta, se on aina plussaa, SY:n järjestöjohtaja Hanna Hietala sanoo. – Olemme saaneet todella hienoja esimerkkejä toiminnasta ympäri Suomea. On aina hienoa vuosittain lukea siitä toiminnasta, jota paikallisyhdistyksemme tekevät. Siellä on huikeita tarinoita. Tätä kautta saamme hyviä esimerkkejä ja jaettavia toimintamalleja muille yhdistyksille.

Suomen Yrittäjiin kuuluu 393 paikallisyhdistystä ja 20 aluejärjestöä. Paikallisyhdistysarviointi on perinteikäs palkitsemisen muoto SY:ssä. Vuoden paikallisyhdistys 200-500 jäsenen -kategoriassa ehdolla ovat: Jyvässeudun Yrittäjät ry, Kalajoen Yrittäjät ry, Kemin Yrittäjät ry, Lempäälän Yrittäjät ry ja Mäntsälän Yrittäjät ry.

 Kalajoen yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Salmela kertoo: -Hieno juttu Kalajoen yrittäjille! Meidän aktiivinen toiminta on selvästi laitettu merkille. On kunnia-asia olla ehdolla. Kalajoen yrittäjät ry ehdolla vuoden paikallisyhdistykseksiHelmikuussa kuullaan, miten käy. 

     


Donetti