Street Food Fiesta & Choco Festival saapuu 20 kaupunkiin kesällä

Street Food Fiesta & Choco Festival kiertää Suomea toukokuusta syyskuuhun ja tarjoilee ruokaa, kulttuuria ja musiikkia ilman rajoja useilla paikkakunnalla. Kiertueen tapahtumat ovat kaikille avoimia, koko perheen ilmaisia kesätapahtumia.

– Kiertueen jokaisella paikkakunnalla – pienimmälläkin – nautitaan takuuvarmasti rennosta kaupunkikulttuurista ja ihanista ruoista, tapahtuman koordinaattori Tiina Isotalus toteaa tyytyväisenä.

Tapahtuman tekijät ovat aiemminkin järjestäneet ruokatapahtumia, kuten Eurooppalainen ruokatori tai Italialais-ranskalainen ruokatori. Tänä kesänä Suomea kiertää katuruokaa ja urbaania kulttuuria yhdistelevä tapahtuma, jolla on uusi yhtenäinen ilme sekä brändi. Street Food Fiestaa luotsaa aiemmilta vuosilta tuttu Ali Checboun. Kiertueella on mukana monia uusia kaupunkeja.

Kansainvälisiä herkkuja useista maista

Uudistunut Street Food Fiesta & Choco Festival on urbaani ruoka- ja kulttuuritapahtuma, johon myyjiä saapuu mm. Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Kreikasta, Belgiasta ja Afrikan maista.

Tarjolla on monipuolinen valikoima herkkuja paikan päällä nautittavaksi tai mukaan ostettavaksi. Tuoreen katuruoan ja herkullisten suklaiden lisäksi myynnissä on paljon mausteita, öljyjä, juustoja ja muita naposteltavia sekä erilaisia artesaanituotteita.
– Tänä kesänä meillä on uutuutena upeat belgialaiset, ranskalaiset ja italialaiset suklaat, Checboun iloitsee. – Olen tyytyväinen, että saan tarjota suomalaisille näitä maailmanluokan tuotteita.

Ruoan lisäksi myös kulttuuria ja musiikkia yli rajojen

Tänä kesänä mukana on myös Street Art Stage, jossa teemana on kulttuuria ja musiikkia yli rajojen. Kalajoella tehdään yhteistyötä Kajari-festarin järjestäjien kanssa ja lavalle onkin tulossa ohjelmaa joka päivä. Perjantaina lavalla lasten iloksi soittaa Koppikset ja alueella vierailee kirjastoauto oman ohjelmansa kanssa. Perjantaina lavalle kiipeää Valtatie, Duo Overhouse ja Keke Lammassaari. Sunnuntaina ruokatorilla voi osallistua taidepajaan. Lisää ohjelmaa on mahdollisesti vielä tulossa.

Street Food Fiesta sijoittuu Kalajoen ydinkeskustassa liikekeskus Forumin pihasta R-kioskille saakka. Forumin pihassa on esiintymislava, Outlet-myyntiä, ruokakojuja ja ruokailualue.

-Kokonaisuudesta on tulossa oikein toimiva ja monipuolinen. Olen tosi iloinen, että saimme kolmeksi päiväksi ohjelmaa ja Kajarin järjestäjät mukaan ohjelman järjestämiseen. Ensi vuodesta tulee huikea, kun Kajari on isommilla järjestelyillä ja toivottavasti ruokatorin kanssa yhtä aikaa. Sitä ennen täytyy saada ihmiset liikkeelle ja herkuttelemaan ensi viikolla ruokatorille, vinkkaa yrittäjäyhdistyksen keskustaemäntä Mari Palin, joka auttaa Kalajoen järjestelyissä. Donetti