Blogit

Jo vain virtaa Kalajoki!

Onnittelut meille! Kaupan ja kulttuurin yhdistäminen on onnistunut hyvin Kalajoella. Toukokuussa avatun Kauppakeskus Merran yläkertaan on nyt avattu kauan odotettu kulttuurikeskus. Kulttuurikeskuksessa on pääkirjasto, kahvila, näyttelytilaa, kulttuurisali, musiikkiopiston tilat, toimistotiloja, neuvotteluhuone ja pelihuone. Monipuolinen tarjonta saman katon alla. Täytyy kiittää Kalajoen kaupungin pitkäjänteistä työtä kulttuurikeskuksen eteen, sillä tällaisia kaupan ja kulttuurin yhdistäviä, näin onnistuneita, toteutuksia ei joka paikkakunnalla olekaan.

Kesä on nyt!

Mari Palin

Huh hellettä. Nyt meitä hellitään lämpimillä ja aurinkoisilla keleillä! Nautitaan nyt rannoista ja laajasta valikoimasta hyviä palveluita, kauppoja ja ravintoloita. Samalla voi vinkata muualla asuville ystäville tai sukulaisille, että nyt olisi loistava hetki vierailla Kalajoella.

Kalajoki tutkitusti paras alueellaan

Mari Palin

Vuoden 2018 elinkeinopoliittinen mittaristo on julkaistu Tampereella Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 23.5. Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjät arvioivat kuntansa elinkeinopolitiikkaa. Kokonaistyytyväisyyden lisäksi arvioidaan kouluarvosanoin seitsemää elinkeinopolitiikan osa-aluetta.

Jännittävä vuosi tiedossa

Mari Palin

Kalajoen keskustan kehittymisen näkökulmasta vuosi 2018 näyttää mielenkiintoiselta! Keskustassa on meneillään useita rakennusprojekteja: Moni vanha rakennus on purettu pois ja uutta rakennetaan koko ajan, niin kerrostaloja kuin päiväkotiakin. Ventelän rakennuksen kunnostaminen edistyy ja myös uusia suunnitelmia tehdään koko ajan. Kauppakeskus ja kulttuuritalo on noussut yllättävänkin nopeasti maamerkiksi 8-tien varteen.

Joulua kohti

Mari Palin

Yrittäjät järjestävät toistamiseen kaupungin joulunavauksen yhteistyössä kaupungin kanssa. Viime vuonna joulunavaus siirrettiin Plassin markkinapaikalta takaisin keskustaan ja ihmispaljoudesta päätellen, muutos oli hyvä. Joulunavaus järjestetään kello 18-20 ja sen ajan on perinteistä ohjelmaa.

Yhdessä olemme enemmän

Mari Palin

Kaksi viikkoa sitten järjestettiin Helsingissä Elävät kaupunkikeskustat ry:n vuosittainen konferenssi. Paikalla oli konferenssihistorian suurin osanottajamäärä yli 170 henkeä.

Tekemisen vuosi 2017

Mari Palin

Keskustan keshittämishankkeen tapahtumien suhteen on selkeä tilanne, koska viime vuoden tapahtumat antoivat hyvän pohjan, josta on loistava jatkaa tänä vuonna.

Uutisähkyssä vai uutispimennossa?

Mari Palin

”Olitko viime viikonloppuna siellä tapahtumassa?” ”Ai mitä, missä, en ollut kuullutkaan.” Tämä on usein keskustelu oman paikkakunnan tapahtumista ja menoista.

Joulun aika luo elinvoimaa

Mari Palin

Joskus kuulee sanottavan, että vuodessa on kaksi tapahtumaa: joulu ja juhannus. Jälleen on joulun aika. Päivät ja viikot kuluvat niin kiivasta tahtia, että moni varmasti odottaa joulua ja rauhoittumisen aikaa.

Pauhaa, pauhaa, tapahtuu

Mari Palin

Tämä on viides näkökulmakirjoitukseni ja näyttää siltä, että aiheet eivät lopu kesken, eivätkä tapahtumat ja uutiset Kalajoen alueelta.

Keskustassa kannattaa järjestää

Mari Palin

Istahdan aurinkoon nauttimaan juuri uunista tullutta pizzaa. Ulkona tuoksuu vastaleivottu patonki ja croissantit, päätän ostaa muutaman macaron-leivoksen kotiin.

Kalajoen kesässä tapahtuu

Mari Palin

Paljon tapahtuu taas Kalajoen kesässä. Keskustassa, Hiekkasärkillä ja sivukylillä. Kaikkea haluamaansa ei yleensä ehdi saman kesän aikana tehdäkään. Mitä sinä aiot kesällä tehdä?

Koko kylä kehittää

Mari Palin

Kevät tulee kovaa vauhtia ja auringonvalon lisääntyessä, kasvaa myös oma virkeys. Pihaa on mukava kuopsuttaa. Harmi vain, että lumen alta paljastuu krookuksien ohella myös muuta ei niin mukavaa.

Hyvällä yhteistyöllä eteenpäin

Mari Palin

Kalajoen yrittäjät Ry haki syksyllä Rieska Liederiltä rahoitusta Kalajoen keskustan kehittämishankkeeseen. Myöntävän päätöksen jälkeen alkoi työntekijän rekrytointi. Minä aloitin työt lokakuussa ja paljon on ehtinyt tapahtua neljässä kuukaudessa.

Donetti